Lad ikke maling stå åbent fremme ved maling af badeværelse

22 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
image

For det første er badeværelset ofte et mindre lokale i ens hjem, hvorfor man er meget sammenlukket derinde, hvor man oftest højst kan være en person om at male lokalet, og der ikke er så meget udluftning eller vinduer af gode grunde.

Og har man så ikke maske på, kan man blive døsig af at indånde den tunge dunst fra malingen. Det er ikke giftigt, men det er ikke decideret sundt for dig.

Men der er også en anden grund til, at man ikke skal lade malerbøtten stå åben i længere tid end højst nødvendigt.

Man skal faktisk kun have malerbøtten åben, når man skal dyppe penslen i den, efter man har blandet den rette maling sammen, tilsat grunder eller bare bruger malingen, som den er, eller man hælder den op i en anden bøtte, ens pensel kan komme til i.

Det sker blandt andet for, at dyr ikke skal begynde at drikke af malingen, hvorfor man hele tiden skal være over bøtten med maling for at sikre sig, at man ikke selv vælter den, børn får fingre i den, eller nævnte dyr lusker sig hen til den.

Dog er der faktisk også en helt anden grund til det, for hvis malingen står åben i længere tid end højst nødvendigt, så begynder den at størkne.

Heldigvis kan man ofte fjerne det størknede igen, da det oftest er overfladen, der lige er størknet, ved at røre rundt i det.

Men desuden er det ikke godt for indeklimaet at have sådan en omgang maling stående frit fremme, hvor den kan lugte vidt omkring og brede sig til andre lokaler.

Så undgår man også, at en trækvind eller lignende kommer til at vælte bøtten med maling, hvis der ikke er så meget i den, og man ikke hele tiden kan kigge på den.

Sæt endvidere dækslet på malerbøtten, når du holder pause.

Flere Nyheder